Viisi syytä olla innostunut teknologian tulevaisuudesta

”Vahvin voima, joka ajaa ihmisen kehitystä, on ollut teknologian nopea eteneminen ja leviäminen” – The Economist.

Viisi syytä olla innostunut teknologian tulevaisuudesta

Vuonna 1820 henkilö saattoi odottaa elävänsä 35-vuotiaaksi, 94 prosenttia maailman väestöstä asui äärimmäisessä köyhyydessä ja vähemmän kuin 20 prosenttia väestöstä oli lukutaitoista. Nykyisin ihmisen elinajanodote on yli 70 vuotta, vähemmän kuin 10 prosenttia maailman väestöstä elää äärimmäisessä köyhyydessä, ja yli 80 prosenttia ihmisistä on lukutaitoisia. Nämä parannukset johtuvat lähinnä teknologian kehityksestä, joka on alkanut teollisuuskaudella ja jatkuu nykyisin tietokaudella. On monia jännittäviä uusia teknologioita, jotka muuttavat maailmaa ja parantavat ihmisten hyvinvointia. Esittelemme tässä artikkelissa viisi syytä olla innostunut teknologian tulevaisuudesta.

1. Itseohjautuvat autot

Itseohjautuvat autot ovat nykyään turvallisempia kuin ihmisen ohjaamat autot useimmissa ajo-olosuhteissa. Seuraavien 3–5 vuoden aikana he tulevat vieläkin turvallisemmiksi ja alkavat näkyä hiljalleen myös teillä. Maailman terveysjärjestö arvioi, että 1,25 miljoonaa ihmistä kuolee autoihin liittyvistä vammoista vuodessa. Puolet kuolemista on jalankulkijoita, pyöräilijöitä ja moottoripyöräilijöitä. Autot ovat 15–29-vuotiaiden ihmisten yleisin kuolinsyy.

Aivan kuten autot muuttivat maailmaa 1900-luvulla, itseohjautuvat autot tulevat muuttamaan 2000-luvun maailmaa. Itseohjautuvat autot ovat lähes jatkuvassa käytössä (todennäköisesti älypuhelinsovellusten avulla), mikä vähentää merkittävästi pysäköintitarvetta. Autot kommunikoivat keskenään onnettomuuksien ja liikenneruuhkien välttämiseksi, ja ajajat voivat käyttää aikaa muuhun toimintaan, kuten työhön, koulutukseen ja seurusteluun.

2. Puhdas energia

Pyrkimykset torjua ilmastonmuutosta vähentämällä energian kysyntää eivät ole tähän mennessä toimineet. Onneksi tiedemiehet, insinöörit ja yrittäjät ovat tehneet kovasti töitä tarjonnan puolella, jotta puhtaan energian käyttö olisi kätevää ja kustannustehokasta.

Jatkuvan teknologian ja valmistuksen kehityksen ansiosta aurinkokennojen hinta on laskenut 99,5% vuodesta 1977 lähtien. Aurinkoenergia on pian kustannustehokkaampaa kuin fossiiliset polttoaineet. Tuulivoiman kustannukset ovat myös laskeneet kaikkien aikojen alhaisimpaan tasoon, ja viime vuosikymmenellä oli noin kolmannes uusista Yhdysvaltain energiakapasiteeteista. Tulevaisuuteen katsovat organisaatiot hyödyntävät tätä. Esimerkiksi Intiassa on aloite muuttaa lentoasemat itsestään puhtaan energian käyttöön.

3. Virtuaalinen ja laajennettu todellisuus

Tietokoneen prosessorit tulivat vasta äskettäin tarpeeksi tehokkaaksi, jotta käyttäjät voivat saada mukavat ja vakuuttavat virtuaaliset ja täydentävät todellisuuskokemukset. Yritykset, kuten Facebook, Google, Apple ja Microsoft, investoivat miljardeja dollareita, jotta VR ja AR olisivat entistä syvempiä, miellyttäviä ja kohtuuhintaisia.

Virtuaalinen ja laajennettu todellisuus

Ihmiset ajattelevat joskus, että VR:ää ja AR:a käytetään pelkästään pelaamiseen, mutta ajan myötä niitä käytetään kaikenlaisiin toimintoihin. Käytämme esimerkiksi niitä 3-D-objektien käsittelyyn ja jopa lääketieteellisiin sovelluksiin, kuten fobioiden hoitoon tai paralyysin uhrien kuntouttamiseen.

4. Dronet

GPS aloitti sotilasteknologian, mutta nyt sitä käytetään paikallistamaan takseja, saamaan kartoitusohjeita ja metsästämään Pokémonejaa. Samoin dronesit aloitti sotilaallisen teknologian, mutta niitä käytetään yhä useammin monenlaisiin kuluttaja- ja kaupallisiin sovelluksiin.

Esimerkiksi droneja käytetään kriittisen infrastruktuurin, kuten siltojen ja voimajohtojen, tarkastamiseen, luonnonkatastrofien aiheuttamien alueiden tutkimiseen ja moniin muihin luoviin käyttötapoihin, kuten eläinten salametsästyksen torjuntaan.

5. Parempaa ruokaa tieteen avulla

Viljelymaiden ja makean veden puute tulee olemaan iso uhka tulevaisuudessa. Tämä johtuu osittain siitä, että elintarviketuotantojärjestelmämme ovat olleet tähän mennessä uskomattoman tehottomia. Esimerkkinä mainittakoon, että 1799 litraa vettä tarvitaan tuottamaan yksi kilo naudanlihaa. Onneksi kehittteillä on monenlaisia ​​uusia tekniikoita ruokajärjestelmän parantamiseksi.

Esimerkiksi yrittäjät kehittävät uusia elintarvikkeita, jotka ovat maukkaita ja ravitsevia perinteisiä elintarvikkeita, mutta ovat paljon ympäristöystävällisempiä. Käynnistetty Impossible Foods keksi lihavalmisteet, jotka näyttävät ja maistuvat todellisesta asiasta, mutta jotka todella on tehty kasveista. Impossible Foodin kasvipohjainen hampurilainen käyttää 95% vähemmän maata, 74% vähemmän vettä ja tuottaa 87% vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä kuin perinteiset hampurilaiset.