Kännykkäsovelluksista iloa ja apua joka tilanteeseen

Kännykkä toimii arjessa toki puhelimena ja kommunikointivälineenä, mutta useammin sitä käytetään varmaankin netin selaamiseen, musiikin kuunteluun ja kuvien ottamiseen. Eri appien avulla saa kätevästi seurattua urheilusuorituksia, unen määrää ja vaikka ruokavaliota. Vuosittain eri valmistajat ilmoittavat sen vuoden suosituimmat sovellukset ja niistä löytyykin taas paljon iloa kevääseen ja kesään.

Älä eksy reitiltä!

Kotimaan matkailussa avuksi on toki pätevä karttaohjelma, joita löytyy useampikin vaihtoehto. Suosituin on edelleen Googlen karttasovellus, jolla pystyy jonkin verran navigoimaan myös ilman verkkoyhteyttä, jos reitin on valinnut etukäteen. Ilman nettiyhteyttä paremmin toimii kuitenkin toinen ilmainen karttapalvelu Here We Go, joka on autovalmistajien Audin, BMW:n ja Daimierin yhteistyössä valmistunut tuote. Tässä appissa kartat voi ladata kunnolla etukäteen, joten pulaan ei jää edes ulkomailla. Lähiseutumatkailusta innostuneiden paras kaveri on Retkipaikka-sovellus, josta löytyy monipuolisesti tietoa niin luontopoluista, lintutorneista kuin grillipaikoistakin. Sovellus auttaa erityisesti silloin, kun jokin pieni retki lähellä kotia tai mökkiä houkuttaisi, mutta kaipaat uusia vaihtoehtoja. Sovellusta täydennetään jatkuvasti uusilla reiteillä.

Yllättikö sade tai mietityttävätkö sienet?

Retkeilyyn liittyen kätevä on myös jonkinlainen sääsovellus, josta voi tarkistaa lähipäivien ennusteet alueella. Suosituimpien joukossa keikkuu vuodesta toiseen Accuweather, mutta tämä johtuu myös osittain siitä, että se on Android-puhelimissa valmiiksi asennettuna. Vaihtoehtoja löytyy ja luotettavuudessa ei taida suosituimpien appien kesken olla suurtakaan eroa. Jos suuntaat metsäretkelle, ei mukaan enää tarvitse pakata useamman kilon sieniopusta, sillä nämäkin tiedot saa kätevästi kännykkään. Kotimainen sieniopas on tunnettu jo kirjamuodossa, mutta nyt se löytyy myös sovelluksena. Sovellus kertoo kuvineen tiedot 140 sienilajista, joten polun vieruksen löydöt on helppo tarkistaa heti paikan päällä.

Yllättikö sade tai mietityttävätkö sienet?

Mistä täytettä mahaan?

Jostain syystä Suomessa ei ole yleistynyt monissa muissa maissa suosittu Yelp tai mikään muukaan palvelu, josta löytyisi kätevästi alueen palvelut ja esimerkiksi ravintolat. Jos englannin kieli ei jännitä, toimii Trip Advisor yllättävän hyvin myös kotimaassa ja tietenkin ulkomaanreissuilla. Jos laiskottaa, ruoka voi tulla myös suoraan luoksesi. Tämä voi pelastaa lokoisan koti-illan tai pitkäksi venähtäneen puistohengailun, kun ei tekisi vielä mieli lähteä mihinkään, mutta maha kurnii. Ruokaa toimittavat tällä hetkellä ainakin Wolt ja Foodora, jotka ovat tosin keskittyneet lähinnä suurempiin kaupunkeihin eli Helsinkiin, Espooseen, Tampereelle ja Turkuun. Palveluissa voi tilata ruokaa lempiravintoloistaan sinne missä ikinä sillä hetkellä onkin, toki kuljetusmaksu lisätään hintaan. Useammalle ihmiselle tilatessa summa on kuitenkin varsin kohtuullinen.

Viihdettä kännykän täydeltä

Sadepäiviä ja esimerkiksi pidempiä auto- ja junamatkoja varten voi kännykän ladata myös täyteen viihdettä. Yleisimmillä suoratoistopalveluilla on kaikilla oma sovelluksensa, johon voi kirjautua samalla tavoin kuin nettiversioon. Kännykässä näkyvät siis niin Netflix, Areena, HBO Nordic kuin Ruutukin. Monilla sovelluksilla on mahdollista ladata katsottavat elokuvat tai sarjan jaksot valmiiksi, jolloin katselu onnistuu myös ilman nettiyhteyttä. Pelejä on tietenkin saatavilla lukematon määrä, joten viimeistään niiden valinnassa iskee runsaudenpula. Pelit ovat myös varsin koukuttavia, joten niitä ainakin tulee selattua muutenkin kuin vain sadepäivinä.

Viihdettä kännykän täydeltä

Puhelin on monelle ainoa käytössä oleva kamera ja tämä näkyy myös tarjolla olevien sovellusten määrässä. Kuvia ja videoita pystyy editoimaan laajasti myös puhelimen voimin, taitojen ja kiinnostuksen riittäessä aina Photoshoppia myöten.

Kesäksi kuntoon!

Kännykästä saa tuunattua halutessaan oman personal trainerin, joka seuraa urheilusuorituksia ja edistymistä, kannustaen eteenpäin. Treeniohjelmia on joka lajiin ja löytyypä sovelluksista myös esimerkiksi joogatunteja. Treenata siis ehtii hyvin keskellä arkeakin, kun puhelin muistuttaa ja tarjoaa liikuntavaihtoehtoja.