Kaikki Google Home -älykaiuttimesta

Kaikki Google Home -älykaiuttimesta

Oletko vielä kokeillut, tai edes kuullut, kodin hallitsemisesta älykaiuttimen avulla? Google Home -älykaiuttimia on tarjolla monenlaisia, ja moni ei ensisilmäyksellä edes tiedä mitä kaikkea tämä laite pystyy tekemään. Google Home -tuotteet, Home Ministä Home Maxiin ja Google Nest Hub -älynäyttöön, ovatkin vielä varsin uusia ja tuntemattomia monelle meistä.

Kaikki Google Home -älykaiuttimesta
Kaikki Google Home -älykaiuttimesta

Mikä Google Home -älykaiutin siis on?

Se on älykäs digitaalinen kodin assistentti, joka kertoo siltä kysyessä esimerkiksi huomisen sään. Sillä voi soittaa musiikkiakin, mutta ensisijaisesti se on ääniohjattu, internetiin kytketty, kotiavustaja, jolta voi siis kysyä kysymyksiä, mutta jolle voi myös antaa tehtäviä. Sillä voi periaatteessa hallita koko kotia. Tuotesarjassa on kolme eri kokoista älykaiutinta, Google Mini, Google Home ja Google Max. Google Mini-kaiutin sopii parhaiten ääniohjaukseen, kun taas suurin Max on paras musiikin kuunteluun. Kaiuttimet voi sijoittaa strategisesti äänentoistoa ajatellen esimerkiksi eri huoneisiin. Erona on vain niiden koko.

Google Nest Hub -älynäyttö toimii äänen lisäksi myös visuaalisessa muodossa. Jos esimerkiksi kysyt assistentilta jotain ruokaohjetta, näet reseptin näytöllä. Suoraan näytöltä voit myös vaikka katsella videoita. Google Home -älykaiuttimen kanssa yhteensopivia sovelluksia ja palveluja tulee koko ajan lisää. Kun asetat siihen haluamasi toiminnot, eli yhdistät sen kodin älyjärjestelmiin, Google Home tekee kaiken vain pelkän äänen avulla. Se palvelee aamusta iltaan ja kaikki tapahtuu vaivattomasti, esimerkiksi ilman kaukosäätimiä. Aamulla älykaiuttimen voi ohjelmoida herättämään mielimusiikilla ja kertomaan säätiedot sekä kalenteriin merkityt tapahtumat. Illalla se voi esimerkiksi säätää valaistusta ja lämmitystä sekä viihdyttää toistamalla musiikkia esimerkiksi Spotifysta, tai näyttämällä suoratoistopalveluja, kuten Netflix sarjoja ja elokuvia.

Google Home -älykaiuttimen avulla voi siis luoda kokonaisen älykodin, jossa kaikki älylaitteet toimivat keskenään saumattomasti. Google Home -älykaiuttimelle täytyy sanoa vain, että “hei, Google, näytä lohipastaresepti”, “hei, Google, soita se ja se musiikkilista”, “hei, Google, himmennä valot ja laita sauna päälle”, “hei, Google, imuroi” ja niin edelleen. Kuulostaa uskomattomalta. Puhumalla ääneen kaiuttimelle kuulostaa myös hullulta alkuun, mutta uuteen teknologiaan tottuessa, sekin alkaa sujua kuin leikki. Älykaiutin ymmärtää ja osaa jo monia kieliä ja on vain ajan kysymys, että se toimii myös suomeksi. Sitä odotellessa, jos englannin kieli sujuu, laitetta voi helposti käyttää jo englanniksi.

Mikä Google Home -älykaiutin siis on?
Mikä Google Home -älykaiutin siis on?

“Hei, Google, olen kotona.”

Smart Home älykodissa elämä ei ole vain helpompaa vaan myös hauskempaa. Pian kaukosäätimet ja puhelimen sovellukset ovat historiaa. Eikä tässä vielä kaikki – Google Home auttaa myös kaikkia saman katon alla asuvia. Jokaisella asukkaalla voi olla omat asetuksensa, ja Google Home tunnistaa henkilön äänen eikä esimerkiksi soita väärää soittolistaa. Google Home takaa myös kodin turvallisuutta. Se valvoo kotiasi kutsumattomien vieraiden varalta, kun olet poissa yhdistämällä sen älykkääseen turvajärjestelmään. Ajattelepa vaikka älykkäitä palovaroittimia.

Älylaitteet eivät siis ole vain ylellisyyttä. Ja mikä mukavinta, älykkäällä valvontakameralla voi myös tarkkailla vaikkapa kotona yksin olevia lemmikkikaneja 360 asteen kuvakulmalla. Älykkääksi laitteen tekee yksinkertaisesti se, että sen voi yhdistää internetiin ja muihin laitteisiin. Älykkäälle aikakaudelle siirtyminen kodissa auttaa arjessa, säästää aikaa ja jopa sähköä.

Voiko Google Home -älykaiuttimesta tulla oikeasti osa arkea? Kyllä. Jotta siitä voisi hyötyä mahdollisimman paljon, kannattaa se ottaa osaksi helpottamaan arkea. Tulevaisuudessa voi siis luoda älykodin ohjelmoimalla tapahtumasarjan, joka alkaa, kun kotiin sisään tullessa huikkaa, että “hei Google, olen kotona.”  Google Home -älykaiutin ja sen myötä koko älykoti on pian uusi normaali.